14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü Hakkında

Hem mesleki uygulama alanlarımızda üstlendiğimiz temel rol ve sorumluluklarımızla hem de pandemi, sel, deprem gibi olağanüstü durumlarda toplum sağlığının korunması ve sürdürülebilmesi adına gerçekleştirdiğimiz özverili çabalarımızla sağlığa erişimde çok önemli roller üstleniyoruz.

İşte bu gerçekler ışığında da bu yıl Bilimsel Eczacılığımızın 185. Yıldönümünü büyük bir gururla kutlayacağımız 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günümüzün temasını “Eczacı Varsa, Hayat Var” olarak belirledik.

– Tema özelinde, Bölge Eczacı Odalarımız aracılığı ile meslektaşlarımıza ulaştırılmak üzere Birliğimizce hazırlanan afişler 7 Mayıs 2024 tarihinde Odalarımıza gönderilmektedir.

– “Eczacı Varsa Hayat Var” Afiş tasarımları Eczacı Odalarımızın kendi bölgelerinde farklı mecralarda sunma/sergileme gibi çalışmalarında kullanabilmeleri adına dijital olarak da yazımız ekinde gönderilmektedir.

– 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 11.00’de Birliğimizin 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü Basın açıklaması kamuoyu ile paylaşılacaktır.

– 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 20.00’da #EczacıVarsaHayatVar etiketi ile sosyal medya hesaplarımız üzerinden temamız özelinde hazırladığımız görselleri tüm meslektaşlarımızla eşzamanlı olarak paylaşarak eczacıların ve eczacılık mesleğinin;

o Toplum sağlığının iyileştirilmesinde,

o Hastaların etkin, kaliteli, doğru ilaçlara erişiminde,

o Kamu kaynaklarının korunmasında,

o Sağlık sisteminin sürdürülebilirliğinde,

o Eczacıların toplum eczanelerinde, kamuda, hastanelerde, akademide, ilaç sanayinde, ecza depolarında ve görev diğer tüm mecralarda

sundukları katkılara dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Hazırlanan görseller Birliğimizin www.teb.org.tr adresinde de indirilebilir formatta yer alacaktır.

– 14 Mayıs 2024 Salı günü Bilimsel Eczacılık Günümüz kapsamında “Eczacı Varsa Hayat Var” teması ile hazırlanan video çalışması sosyal medya hesaplarımızda ve internet sayfamızda paylaşılacaktır.

Bilimsel Eczacılığın 185. Yıldönümü vesilesi ile gerçekleştireceğimiz bu etkinliklerimizin Bölge Eczacı Odalarımızın ve meslektaşlarımızın destekleri ile çok daha zenginleşeceğine ve güçleneceğine olan inancımızla üyelerinizin bilgilendirilmesini rica eder, Bilimsel Eczacılığımızın 185. Yılını büyük bir gururla kutlarız.

Ecz.Ali Erdem

Genel Sekreter14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü Hakkında