Eczanelerde Kullanılan Teraziler ile Kütlelerin Muayeneleri Hakkında

Bilindiği üzere eczanelerimizde kullandığımız tartı aletlerinin periyodik muayenesi iki yılda bir yapılmaktadır. 2020 yılı içinde muayene süresi dolan veya dolacak olan tüm tartı aletlerinin muayenelerinin yapılması gerekmektedir.

Periyodik muayene için son başvuru tarihi 29 Şubat  2020  tarihine kadardır. Başvuru evraklarının en son bu tarihte firmaya ulaşması gerekmektedir.

Eczacılarımız tarafından kullanılan terazilerin kütle setleri hariç periyodik muayeneleri, yetkili muayene servisi HUB Mühendislik Muayene Hizmetleri tarafından yapılacaktır.

Eczacılarımızın herhangi bir ceza ile karşılaşmamaları için  periyodik muayeneleri  süresi içinde yapmaları gerekmektedir.

Terazilerin periyodik muayeneleri için aşağıdaki işlemler yapılacaktır ;

–  Talep Formu doldurularak çıktı alınacak  ve kaşelenip imzalandıktan sonra HUB Firmasının e-posta adresine gönderilecektir.

E-Mail: hasanutkubolukbas@gmail.com  

                                                  

– 1 hafta içinde onayla ilgili e-posta gelmediği takdirde mutlaka firma ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

 Terazi muayene bedeli olan 96.88 TL muayene sırasında yetkili firma tarafından tahsil edilecektir.

TERAZİ-MUAYENE DİLEKÇESİ için tıklayınız

2020 yılında başlatılan uygulama doğrultusunda gram takım kütle setlerinin muayene başvuruları, TSE’nin (Türk Standardları Enstitüsü)  https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresi üzerinden Şubat ayı sonuna kadar yapılması gerekmektedir.  ( Kütle Setleri müracatları ile ilgili bilgiler 11 Şubat 2020 tarihli  sitemizdedir. )