Eczane İtiraz İnceleme Üst Komisyonu Dosyaları Hakkında

İlgide kayıtlı yazımızda da daha önce belirtilmesine rağmen, illerde kurulan Eczane İtiraz İnceleme Komisyonu’nda karar alınamayarak İtiraz İnceleme Üst Komisyonu’na aktarılan bazı dosya örneklerinin; Bölge Eczacı Odalarınca Birliğimize iletilmediği görülmekte olup; üst komisyon toplantılarından önce dosya örneklerinin Birliğimize iletilmesi; dosyaların tüm yönleriyle değerlendirilebilmesi ve dosyalara hakimiyet açısından büyük önem arz etmektedir.

İllerde kurulan Eczane İtiraz İnceleme Komisyonunda karar alınamayarak İtiraz İnceleme Üst Komisyonu’na aktarılan dosyaların üst yazıya gerek olmaksızın, ekte yer alan “İtiraz İnceleme Üst Komisyonu Dosya Gönderim Formu” ve formda belirtilen ek evraklar ile birlikte tek pdf halinde taranarak teb@teb.org.tr adresine iletilmesinin dosya aktarım süreçlerini hızlandıracağı değerlendirilmiştir. Dosya gönderim formunda da belirtilen gönderilmesi gereken ek evraklar gereken evraklar aşağıdaki şekildedir;

1. Eczane İtiraz İnceleme Komisyon tutanağı
  2. Medula Eczane Provizyon Sistemi’nden alınan “Kesinti Ekran Görüntüsü”
  3. Kesintiye ait reçetenin fotokopisi veya e-reçeteye ait ekran görüntüsü
  4. Kesinti yapılan reçete ile ilişkilendirilmiş rapor fotokopisi veya rapor ekran görüntüsü
  5. İtiraz İnceleme Komisyonuna katılan dosyası görüşülen eczacının ve Oda temsilcisinin söz

konusu kesintiyle ilgili itirazını içeren savunma yazısı
6. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından; dosyanın İtiraz İnceleme Üst Komisyonuna sevk

edildiğine dair yazı

Bu amaçla Üst Komisyona aktarılan dosyaların ekte yer alan “İtiraz İnceleme Üst Komisyonu Dosya Gönderim Formu” ve formda belirtilen ek evraklar ile birlikte dijital olarak teb@teb.org.tr adresine iletilmesini ve SGK İtiraz İnceleme Komisyon Toplantısına katılan temsilcilerinizin de bu yönde bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.