HASSAS TERAZİ VE KÜTLE SETLERİNİN PERİYODİK MUAYENELERİ HK.

04 Eylül 2013 tarih ve 28755 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01.01.2014 tarihinde yürürlüğe giren 3516 sayılı, Ölçü ve tartı Kanunu’na istinaden hazırlanan yönetmelik gereğince eczanelerde kullanılan terazi ve kütle setlerinin 2019 yılı Periyodik muayene ve damga işlemleri “ HUB ELECTRONİC “ Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisi tarafından yapılacaktır.(2 yıllık sürede geçerlidir)

• Eczacılarımız terazi kontrolü için aşağıda, firmaya hitaben olan beyanname formunu eksiksiz ve doğru olarak hazırlayıp 20  Şubat 2019  tarihi mesai bitimine  kadar Odamıza gönderecektir. Beyanname formu iki nüsha düzenlenecek ve bir nüshası eczanede kalacak.

Terazi muayene ücreti; 68.04 + 12.31 (KDV) : 80.75 TL’sı firma tarafından eczanelerden muayene sırasında makbuz karşılığında tahsil edilecektir.

Muayene yaptırmayanların terazisi damgasız sayılacağından, 2.600.00 TL idari para cezası uygulanır.

• Kütle Setleri (Gramlar) için Ordu Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne hitaben olan Beyanname Formunun eksiksiz olarak hazırlayıp 20 Şubat 2019 tarihi mesai bitimine kadar Odamıza gönderecektir. Beyanname Formu iki nüsha düzenlenecek ve bir nüshası eczanede kalacak.

Kütle Setleri İçin;

Muayene ve Damga Ücreti Vezne Hesap No: 03.01.02.13

• İl Merkezinde Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne
  • İlçelerde Mal Müdürlüğü’ne, muayene ve damga ücreti olarak 74.20 TL’sı yatıracaktır.

Makbuzların açıklama kısmında ( SANAYİ ve TEKNOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ yerinde muayene gideri) ibaresi yazdırılacaktır.

Kütle Setlerinin yerinde muayenesi için;

• İl Merkezinde olan eczaneler : 41.40 KDV dahil
  • İlçe Merkezinde olan eczaneler : 55.10 KDV dahil

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü hesabının ;

Banka Adı : Ziraat Bankası

Şubesi Ordu/Merkez

İban No: TR 760001 0002 1700 0010 005729

Kütle seti muayenelerini yaptırmayanlara uygulanacak idari para cezasıda 2.600.00 TL’sıdır.

TERAZİ MUAYENE DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÜTLE SETİ MUAYENE DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

• Eczacılarımızın kütle setlerini yatıracakları ücretlerin makbuzlarının bir nüshasını Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünü dilekçesinin ekine mutlaka iliştirmeleri gerekmektedir.

Ordu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Duyurusu

–  Muayene esnasında standartlara uygun olmayan (paslı, küflü, markası okunmayan, …vb) kütle setleri kesinlikle kalibre edilmeyecek olup idari para cezai işlemi uygulanacaktır.