HATIRLATMA: TIBBİ MALZEME REÇETELERİ HAKKINDA

Attention. traffic sign on white background. Isolated 3D image

Değerli Meslektaşımız;

Medikal Market, Optisyenlik Müesseseleri ve Eczanelerin Medikal servisleri ile Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri arasında entegrasyonun tamamlandığı, Medikal / Optik reçetelerinde 01.10.2021 tarihi itibariyle e-reçetenin zorunlu olacağı manuel reçetelerin işleme alınmayacağı daha önce duyurulmuştu.

Ancak Medula sisteminin ve/veya sağlık hizmet sunucusuna ait sistemin çalışmaması nedeniyle e-reçetenin düzenlenememesi halinde, reçete manuel olarak düzenlenebilecek olup, üzerinde e-reçete olarak düzenlenememesine ilişkin *“Sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir”* ibaresi kaşe ya da el yazısı şeklinde belirtilecek, reçeteyi düzenleyen hekim tarafından da onaylanacaktır. (İbarenin olmaması kesinti sebebidir)

Bununla birlikte yine SGK tarafından manuel evrakların taranarak sisteme yüklenmesi gerektiği bildirilmiştir.
Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanmış olan protokolde böyle bir madde olmadığından meslektaşlarımızın tarama ile ilgili olarak Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki görüşmelerden çıkacak sonuca göre hareket etmeleri önemlidir.

Bilgilerinize sunulur.